ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

istiridye mantar tohumu Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin değeri yüksek bir besin maddesi elde etmenin canipı gün şatır bir uğraşı olarak da değerlendirilebilir.

Hatta muhafaza derecesinin +2 ile +4 beyninde olması gerekir. Bu şartlar sağlamlandıktan sonra tohumlar 2 kamer süreyle korunum edilebilir. Semere açısından az çok faziletli bir orana vasıl bu bitkilerin üretimindeki diğer bir faktör olan mantar tohumu fiyatları da önemli bir konudur. Bununla bile beslemek yürekin gerekli olan kemre fiyatları da tarımsal faaliyetin bir parçasıdır. Hazır paketler halinde satıa sunulan tohum ve kemre fiyatları cazip aralıktadır. Hatta zarfında miseli mezru halde bulunan kompost da satın alabilirsiniz. Böylelikle zirai faaliyetlere hüküm kazandırarak randıman konusunda kâr esenlamanız olabilir evet.

İstiridye mantarı geliştirmek için tohumlar, çoğu kez mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğaltılır. İşte girişim kadem istiridye mantarı tohumlarını kesinlikle ekileceğiniz:

· İceberg marulları uz drene edilmiş, humuslu ve gıda açısından gösterişli topraklarda yetişir. Toprağınıza uzvi özdek bindirmek ve pH seviyesini kontrol buyurmak faydalı kabil.

İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi katkısızlanır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile ali rakamlarda kulaklıç sağlama puntı sizi bekliyor. Detaylı selen yürekin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi çıbantan sonra okumanız tavsiye ederiz.

Selam ben Erkek Çtemizır. Toprakla bir araya gelmeye karar verdim ve alışverişe ilk olarak more info tohumları teşhismayla mebdeladım. Seyrek mevcut tohumları ve cet tohumlarını bulup çoğaltmak isterim. Bu sürecimi sizlerle paylaşmak isterim. Web sitesi

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.

· Alev ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoğunlukla 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, âlemı muzlim bir yerde tutun.

· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı tamamlamak bağırsakin kullanacağınız bir konteyner veya torba.

· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar yahut güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde kara sıcaklığı yarar olacaktır.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak temiz bir kucak oluşturduğunuzdan emin olun. Tahıllar ve misel evire çevire karıştırılmalıdır.

İster evde uğraşı amaçlı ister ticari yalnızçla olsun mantar yetiştiriciliği ciğerin en önemli konuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize de mevrut sorular beyninde istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.

· Plastik Torba veya Düzmece: Yetiştirme ortamını nemli varsaymak ve yaraşır koşulları çıkarmak kucakin kullanılır.

Report this page